Refleksna masaža

Človek je telesno, duhovno, energijsko bitje in zasluži si, da ga kot takega tudi obravnavamo – celostno. Telo ima izredno dobro sposobnost samozdravljenja in uravnavanja telesnih procesov. Kadar pa pride do porušenja ravnovesja ali poškodbe, mu je potrebno dodatno pomagati z različnimi terapevtskimi tehnikami.

Dobra masaža učinkuje na vseh ravneh.
Na telesni sprošča in krepi mišice, na duhovni ravni ne odpravlja le stresa in napetosti, marveč pripomore k temu, da se človek zave svojega telesa kot celote, sprošča napetosti in vzpostavlja energijsko ravnovesje.
REFLEKSNA MASAŽA

Z masiranjem refleksnih točk na stopalih, ki so povezane z notranjimi organi, sprožamo in uravnavamo pretoke energije v notranjih organih in telesu.
S tem pripomoremo k odpravljanju zastojev energije, boljši prekrvavitvi organov in sproščanju napetosti.

Glavni učinki masaže stopal:

  • deluje na limfne poti
  • odstranjuje mlečno kislino, nakopičeno v krvi
  • med masažo nastane refleksni odziv, ki pomaga k boljšemu delovanju organov in s tem celega telesa
  • delujemo tudi na energijske poti v telesu
  • uravnavajo se pretoki energije in s tem vzpostavljamo notranje ravnovesje v celem telesu.

Ko je energija v organih in telesu enakomerno in primerno razporejena se izboljša delovanje žlez, okrepi se imunski sistem, telo samo lažje uravnava in opravlja vse svoje funkcije.

MASAŽA TRAJA 50-60 MINUT.

Masaže ne izvajamo: vročina, sveže odprte poškodbe, vnetna stanja, glivice.

Priprava na masažo
Pred prihodom na masažo se doma stuširajte. Če imate daljše lase si jih pred masažo spnite. Idealno je, da 2 uri pred masažo ne uživate obilnejših obrokov, kadite, uživate alkoholnih pijač … Po masaži priporočamo počivanje, v dveh urah po masaži popijte liter tople vode.