PON-PET/8.00-20.00

delovni čas po dogovoru

+ 386(0)4 531 69 75

informacije

info@althea.si

elektronska pošta

Z različnimi terapevtskimi tokovi – uporabljamo jih za lajšanje akutnih in kroničnih bolečin:
DD: terapija z diadinamičnimi tokovi za zmanjšanje mišične napetosti
IF: terapija z interferenčnimi tokovi, kjer dosežemo globlje ležeča tkiva
TENS: protibolečinska električna stimulacija

Elektroterapija je zdravljenje z električnimi tokovi. S pomočjo različnih terapij (diadinamski tokovi, interferenčni tokovi, TENS tokovi, ruska stimulacija, dvopolarna interferenčna terapija itd.) lajšamo in odpravljamo različne težave, kot so fizična utrujenost, bolečine v mišicah, sklepih, migrene, celulit, nosečniške strije, menstrualne težave, inkontinenca …

UZ: ultrazvočni valovi
Ultrazvočno valovanje je zaradi mehaničnega in termičnega učinka na tkiva zelo uspešno pri terapiji mnogih patologij živčno mišičnega sistema. Zaradi njiju se pojavi lokalno povišanje temperature, kot odgovor na to pa se poveča tudi pretok čez obravnavano področje, kar pripomore k boljši mikroklimi prizadetega področja in tako privede do boljšega celjenja.

Magnetoterapija
Magnetoterapija predstavlja obliko zdravljenja z magnetnim poljem nizke jakosti in deluje na principu elektromagnetnega valovanja, ki vpliva na biokemične in biofizične procese v celicah. Tako valovanje močno vpliva na človeka, saj se tako zaniha vsaka celica v telesu, s tem pa se sprožijo samopopravljalni mehanizmi, ki normalizirajo celične funkcije. S terapijo vplivamo na boljšo presnovo in obnovo celic in pospešujemo celjenje ran ter poškodb.

Laserska terapija
Lasersko terapijo uporabljamo kot samostojno ali podporno terapijo za odpravljanje in blaženje bolečin, zmanjševanje oteklin in vnetij. Biološki učinki terapevtskega laserja:

  • povečana sinteza kolagena
  • pospešeno celjenje tkiv
  • pospešena regeneracija živcev
  • zmanjšanje bolečine in otekline (edem)