PON-PET/8.00-20.00

delovni čas po dogovoru

+ 386(0)4 531 69 75

informacije

info@althea.si

elektronska pošta

Imate težave s kožo? So se vam pojavili lišaji? Se sprašujete ali gre za kožno bolezen ali zgolj za preobčutljivo kožo? Kaj so to ekcemi, bradavice, gljivice in druge kožne spremembe?

Dermatologija

je medicinska veda, ki se ukvarja z diagnostiko in zdravljenjem bolezni kože in kožnih priveskov:  las oz. dlak, nohtov ter žlez lojnic, znojnic in dišavnic. Ukvarja se tudi z vzdrževanjem zdravja vaše kože. 
Dermatolog je zdravnik, ki je specializiran za zdravljenje kože, las in nohtov ter deloma tudi vidnih sluznic. Specializirani smo tudi za zdravljenje spolno prenosljivih bolezni, veda pa se imenuje venerologija, zato tudi uraden naziv slovenskih dermatologov: specialist dermatovenerolog.

Dermatologi diagnosticiramo in zdravimo več kot 3000 različnih bolezni. Te vključujejo kožne rake, ekceme – dermatitise, akne. luskavico, okužbe nohtov itd. Dermatologi se ukvarjamo tudi s postopki, izobraževanjem in osveščanjem za preprečevanje ter zmanjšanje pojavljanja kožnih bolezni in zgodnjim odkrivanjem le-teh, na primer kožnega raka, s širjenjem nekaterih kužnih bolezni kože ...

Dermatologi obravnavamo paciente vseh starosti – od novorojenčkov do starostnikov preko 100 let. Redni pregledi v dermatološki ambulanti so zelo pomembni zaradi preprečevanja in zmanjšanja pojavljanja kožnih bolezni in njihovega zgodnjega odkrivanja.

Pregled pri specialistu vam priporočamo pri naslednjih težavah:
- benigna, maligna kožna znamenja 
- različni izpuščaji in vnetni pojavi na koži
- alergije
- okužbe kože (virusi, bakterije, glivice)
- razni izrastki (bradavice, moluski...)
- težave z lasmi in lasiščem, nohti
- akne
- luskavica
- kožna plesen. 

Z vami bo dr. Tamara Levičnik, spec. dermatovenerologinja. 

Naročanje in informacije, telefon:+ 386 4 531 69 75
Mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

V PRIMERU, DA IMATE SKLENJEN DODATEN PAKET ZAVAROVANJA, KI KRIJE PREGLED PRI SPECIALISTU, PA ZA VAS PRI NAS OBRAVNAVO PLAČA VAŠA ZAVAROVALNICA.

Dermatološki pregled z ročnim dermatoskopom
Pregled pigmentnih sprememb na koži opravljamo z ročnim dermatoskopom.