PON-PET/8.00-20.00

delovni čas po dogovoru

+ 386(0)4 531 69 75

informacije

info@althea.si

elektronska pošta

Zgodbe naših sodelavcev, dr. Tamara Levičnik, spec. dermatovenerologije

dr. Tamara Levičnik, spec. dermatovenerologije dr. Tamara Levičnik, spec. dermatovenerologije

 [ZGODBA ŽIVLJENJA] 🇸🇮🇧🇦
Tamara Levičnik, dr. med., Bosna, Slovenija

V Slovenijo sem prišla pred dobrimi 15 leti. Razlogov, zakaj sem šla iz svoje dežele, je bilo več.
Za Slovenijo sem se odločila naključno, a sem s to odločitvijo zadovoljna.

Prvi koraki niso bili enostavni, a najtežje se je bilo odločiti. Takrat sem vso svojo energijo vložila v to, da pridem do cilja – v drugo državo. Začetki mojega bivanja v Sloveniji so bili težki, tako, kot so za vse priseljence.

Pred odhodom v Slovenijo sem v Banja Luki hodila na tečaj slovenščine, ki ga je organiziralo Združenje Slovencev v Banja Luki. To so bili moji prvi stiki z jezikom. Pred odhodom v Slovenijo me je čakala še ena zahtevna naloga - nostrifikacija spričeval. Sem doktorica medicine in imam specialistično diplomo dermatovenerologije. Najhujša je bila fizična ločitev od sina, ki je bil tedaj star 3,5 leta.

Pri odhodu iz Bosne v Slovenijo, so mi pomagali prijatelji. V Sloveniji sem spoznavala nove ljudi, nekateri so bili zelo prijazni in so mi stali ob strani. Nikoli jih ne bom pozabila in vedno jim bom hvaležna. Vse težave s katerimi sem se soočala, sem premagovala z močno željo in voljo, da dosežem cilj, ki sem si ga zadala.

Po 2,5 letih mi je uspelo. Dobila delo v Splosna Bolnisnica Jesenice, kjer delam še danes kot specialistka dermatovenerologije. Kolektiv me je dobro sprejel, v vseh teh letih svojega dela in opravljanja svojega poslanstva, sem si pridobila njihovo zaupanje in zaupanje pacientov.

Največ mi pomeni nasmeh in hvaležnost pacientov, ki jo čutim pri vsakodnevnem delu. Trudim se, da jim pri reševanju njihovih težav dam svoj strokovni maksimum, kot tudi sebe. Številni pacienti to cenijo, kar je zame neprecenljivo, zlasti, ko skupaj pridemo do cilja. Takrat sem resnično hvaležna Bogu in dobim novo moč za naslednje ovire. Niso vsi dnevi enaki, vendar se trudim, da iz vsakega izvlečem le najboljše.
Srečna sem, da sem se pred leti odločila, tako kot sem se.
#whatishome Skupni dom

Foto: Gorenjski glas 

Protokol poteka terapij v Covid-19 razmerah

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://althea.si/