PON-PET/8.00-20.00

delovni čas po dogovoru

+ 386(0)4 531 69 75

informacije

info@althea.si

elektronska pošta

Železniška ulica 5, Lesce

kje se nahajamo

Predstavljeno 

Prvi obisk in terapija pri nas - testiranje, intervju, terapija

3d10c9c21f6f61faeefd4aa27b190def

ČLOVEŠKO TELO JE KOT PRSTNI ODTIS. DVA SI NISTA ENAKA.

V naš Center prihajajo ljudje z različnih področij dela in športa zaradi raznih poškodb in bolečin, preventive in izboljšanja svojega počutja ter sposobnosti.

Ko pride do terapij je potrebno osebo obravnavati kot celoto in ne zgolj problema zaradi katerega je prišel na "druženje". Zaradi kompleksnosti telesa se je potrebno zavedati, da bolečina/poškodba ne nastaneta v "vakuumu" in je izvor največkrat drugje.

Prva terapija je, poleg vsega "gnetenja", obračanja na mizi in raznih testov, INTERVJU. Vsaka informacija o obiskovalcu je za nas pomemben ključ do uspešne terapije.

Kaj vse nas zanima?
- S čim se ukvarjate? Služba, šport, prosti čas,...
- Kakšni so vaši cilji? Gibljivost, prenehanje bolečine,...
- Kaj je po vašem mnenju povzročilo bolečino? Napačen gib, zunanji dejavniki, sedeč način življenja, preobremenitev, menjava obutve...
- Prag bolečine? Če je prag bolečine visok, lahko le-to tolerirate dlje časa preden nas obiščete. Čas rehabilitacije se v tem primeru podaljša.
- Ste se ali se poslužujete zdravil, da omilite bolečino - razni pain killerji? S tem problem iz akutnega stanja lahko postane kroničen saj se bo bolečina, ki ste jo z zaužitjem zdravila omilili, največkrat prestavila na čez 14 dni ali čez mesec.
- Koliko časa čutite, da nekaj ni OK, da boli? Če je bolečina akutna (pomeni, da se z njo spogledujete manj časa) je obravnava drugačna kot pri kronični bolečini (dlje časa trajajoča bolečina).

To je le nekaj informacij. Pomembno je, da se zavedate, da je za npr. bolečino v kolenu možna 101 stvar in da ta verjetno ne bo enaka kot pri vašem kolegu ali tujcu iz bloga.

Imejte radi svoje telo. Vabljeni v naš Center!

Nace in olimpijske igre v Riu
NOVO "Zdrava vadba ABC"

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://althea.si/