PON-PET/8.00-20.00

delovni čas po dogovoru

+ 386(0)4 531 69 75

informacije

info@althea.si

elektronska pošta

Celostna obravnava

TH_mix_1

Ljudje smo celostna bitja. Ne le gora mišic in kosti. Imamo še čustva, energijo, misli. Fino je, če se tega zavedamo in se celostno posvečamo svojemu zdravju in dobremu počutju. Telo, misli in čustva so celota. Tisti, ki se tega loti tako, je zato pri reševanju težav bolj uspešen, kot pa če zdravi le fizične simptome.
S celostno obravnavo ugotovimo, kaj je pripeljalo do težav oziroma bolezni. Ko ljudje ozavestijo vzroke za svoje težave, lahko spremenijo svoje delovanje. Tako se v bodoče lažje izognejo težavam in s celostno skrbjo zase že preventivno poskrbijo za boljše zdravje in dobro počutje.

S celostno obravnavo ugotovimo, kaj je pripeljalo do težav oziroma bolezni. Ko ljudje ozavestijo vzroke za svoje težave, lahko spremenijo svoje delovanje.
Tako se v bodoče lažje izognejo težavam in s celostno skrbjo zase že preventivno poskrbijo za boljše zdravje in dobro počutje.

V našem timu so zdravniki specialisti (ortoped, fiziater, travmatolog, dermatolog) fizioterapevti, kineziologi, manualni terapevti, mentalni trener in coach. Po prvem pregledu glede na ugotovljeno stanje, težave, potrebe in cilje določimo način in potek nadaljnjih obravnav, ter kdo vse od tima bo v procesu sodeloval. V centru sodelujemo tudi s podjetji, izvajamo programe promocije zdravja, saj sta ozaveščanje in preventiva tista, ki lahko preprečita marsikatero težavo.

Na fizioterapevtski pregled pridejo ljudje, ki imajo razne bolečine. Pogosto gre za preobremenitvene težave, ki so lahko posledica športnih aktivnosti ali pa ponavljajočih gibov in nepravilnih položajev v službi. Nekateri imajo že postavljeno diagnozo od specialistov in slikovnih diagnostik (RTG, UZ, MRI…), nekateri pa se najprej obrnejo direktno na nas. Po pogovoru z njimi se odločimo, kdo bi bil najprimernejša oseba za prvi pregled, je to zdravnik specialist ali fizioterapevt. V našem centru zdravimo poškodbe in težave vseh vrst (preobremenitev, trauma, po operacijah,...).

Začeli smo s športniki. Tisti, ki so imeli ob fizioterapiji še dodatno obravnavo, mentalni trening ali coaching, so se hitreje vrnili nazaj na športno pot, saj vsaka poškodba pusti pečat tudi na psihičnem zdravju oziroma stabilnosti. Potem smo to predlagali tudi ostalim strankam, ne le športnikom in tisti, ki se obravnave lotijo celostno, so zelo zadovoljni z rezultati.

Vabljeni na posvet, pregled, obravnavo.
Veseli bomo, če boste prav nam zaupali so-skrb za vaše boljše počutje ali obravnavo po poškodbi.
Vaš Althea tim


Celostna obravnava

Celostna obravnava poteka ob vključevanju različnih članov našega tima strokovnjakov.

Vaše težave pod drobnogledom

Na posvetu, pregledu tim naših strokovnjakov pod drobnogled vzame vaše težave in se jim posveti iz različnih zornih kotov.

Skrbno načrtovanje

Potek obravnav skrbno spremljamo in načrtujemo, zahtevnost terapij in obravnav sproti prilagajamo doseženemu napredku. 

Protokol poteka terapij v Covid-19 razmerah

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://althea.si/