PON-PET/8.00-20.00

delovni čas po dogovoru

+ 386(0)4 531 69 75

informacije

info@althea.si

elektronska pošta

Železniška ulica 5, Lesce

kje se nahajamo

Biti popoln - realnost ali iluzija?

0548677e6432786dd8df61eb3aaec139

Eden naših ciljev v življenju NI BITI POPOLN,

ampak BITI TO KAR SMO, kar pa vse prevečkrat pozabimo in si tako sami po nepotrebnem otežujemo življenje.

»Popolnost« je le iluzija trenutka, ki jo hočemo na vsak način ujeti in zadržati, ker smo navajeni, da se vežemo na dogodke, ljudi, občutke …, še posebej če so lepi, prijazni, dobri …

S tem pa se v bistvu odpovedujemo spremembam in sami sebi po nepotrebnem ustvarjamo frustracije in občutek nemoči, neuspešnosti. Zato, ker nas bolj zanima, kako bo to, kar smo naredili potrdila in sprejela okolica, kot pa, kako smo sami v sebi
zadovoljni in notranje izpolnjeni s tem, kar smo naredili.
Ko delamo »napake«, se počutimo neuspešni ali si očitamo, da nismo dovolj uspešni. Čeprav so ravno »napake« naše največje prijateljice, iz katerih se lahko največ naučimo o sebi in tudi o tem, kako v prihodnje ravnati drugače, če se nam tako, kot smo ravnali zdaj, zdi »narobe«.


Kaj je sploh »prav« in kaj »narobe«?
Če odmislimo družbeno sprejeta pravila in norme, ki jih zato, da je naše bivanje kolikor toliko znosno, do neke mere pač moramo upoštevati, imamo glede sebe in »svojega prav« v bistvu kar velik manevrski prostor. Pa ga upamo in znamo izkoristiti?


Kaj je »prav« za nas, kdo nam bo to povedal, kako naj to vemo?
Če smo v vsakem trenutku v stiku s samim seboj in svojimi občutki, potem v vsakem trenutku edinole sami lahko začutimo in vemo, kaj je za nas prav in kaj ne.
Sami s seboj smo 24 ur na dan, drugi pa nas vidijo le kratek čas – kako naj oni bolje vedo, kaj se dogaja z nami in v nas, kot pa mi sami? Moramo pa verjeti vase in zaupati svojim občutkom in se jih naučiti upoštevati.
Če v vsakem trenutku naredimo 100% vse najbolj iskreno, kot v danem trenutku zmoremo in znamo, bo rezultat 100% najbolj popoln, kar je v tistem trenutku lahko. Šele izkušnja tega trenutka nas lahko nauči in odstre vpogled v to, kako lahko naslednjič nekaj naredimo drugače, še »bolje«.

Ali upamo biti to kar smo, če ne dobimo potrditve od zunaj?


Klikni link za nadaljevanje članka:
http://www.svetloba.si/prispevki/343-biti-popoln-realnost-ali-iluzija

FB glasovanje za Althea obraz meseca
Sanjsko 2013

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://althea.si/