Ana Valant, kineziologinja, osebna trenerka

Moja strast sta človeško telo in gibanje. Sem diplomirana kineziologinja in znanje dopolnjujem na magistrskem programu kinezioterapije na Fakulteti za šport. Leta 2015 sem svoje znanje dopolnjevala na Portugalskem, kjer so se moja obzorja razširila predvsem na področje telesne drže in na prilagojeno telesno vadbo za osebe po poškodbah, ljudi s posebnimi potrebami, vadbo za specialne populacije,…

Veseli me delo z ljudmi in kar mi je najpomembnejše: Rada imam svoje delo. Z mojimi dosedanjimi delovnimi izkušnjami na mojem profesionalnem področju sem pričela po končanem prvem letniku na fakulteti. Pričela sem z delom s PowerPlate ® napravo (2011) in imam iz tega področja prav tako pridobljen certifikat. Tu sem se srečevala z različnimi populacijami: ženske po porodu, populacija z željo po izgubi telesne teže vseh starosti, razne poškodbe in obolenja (fibromialgija), športniki ter tako sestavljala svojo osebnost. Znanje sem nadgrajevala v domovih za starejše občane s fizioterapevti in delovnimi terapevti ter fitnesih in telovadnicah z osebnimi trenerji in vaditelji. S tem sem pridobila vpogled v razvoj človeškega telesa skozi čas in poglobljen pogled na vpliv okolja na njegov razvoj po principu »Kar seješ v mladosti žanješ v starosti!«.

Moja največja želja je, da ljudem približam zdravo gibanje in da le-to dolgoročno lahko odpravi veliko težav z zdravjem (krvni pritisk, glavoboli, fizične bolečin in prav tako psihične tegobe). Sodelovanje s fizioterapevti je v tem primeru pika na i. Dve področji, ki se prepletata in z roko v roki podajata zmagovalne rezultate: moj cilj, ki ga uresničujem v okviru Althea centra Zdravja in Harmonije.

Dosedanja zaključena izobraževanja:

  • Kineziotaping
  • Športna masaža
  • PowerPlate® Certifikat
  • RealRyder® Certifikat
  • Učiteljica Nordijske hoje in teka
  • Vaditeljica zdrave vadbe ABC
  • AFP trenerka (mednarodna licenca)